Květákové krokety

Květákové krokety




Květákové krokety – postup přípravy

Menší kastrol naplníme do poloviny vodou, kterou osolíme a přivedeme do varu. Květák opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na menší růžičky. Vložíme ho do kastrolu a bez poklice ho uvaříme téměř doměkka. Poté vodu scedíme. Květák necháme na cedníku pořádně okapat a pak ho rychle vložíme zpět do horkého kastrolu. Rozmačkáme ho, posypeme krupicí, promícháme, aby se krupice spařila a necháme přiklopený stát. Jedno vejce ušleháme do pěny, přidáme nasekanou petržel a smícháme s květákem.

Na prkénku posypaném strouhankou uděláme z těsta květákové krokety, obalíme je v druhém rozšlehaném vejci do kterého můžeme přidat trošku mléka, nebo vody, osolíme ho a pak obalíme ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a květákové krokety v něm ze šech stran osmažíme. Hotové krokety klademe na ubrousek k okapání. Květákové krokety podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.