Langoše

Langoše



Langoše – postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme dolík do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a  trochu vlažného mléka a rozmícháme. Těsto přikryjeme, a když droždí vykyne, přidáme trošku soli, olej, vejce a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé, vláčné těsto, které poprášíme moukou, znovu přikryjeme a necháme kynout.

Vykynuté těsto dáme na vál a rozkrájíme na stejnoměrné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytvarujeme na placku, která je uprostřed tenká, ale okraje má silnější. Na velké pánvičce rozehřejeme olej. Langoše vkládáme do horkého oleje a po obou stranách dozlatova osmažíme.

Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody a potřeme kečupem, domácí tatarskou omáčkou, nebo posypeme strouhaným sýrem, příp. cukrem a skořicí.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.