Lišky na smetaně
Lišky na smetaně – postup přípravy
V hrnci na troše oleje rozpustíme asi lžíci másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do hrnce a na cibuli orestujeme. Zakápneme trochou octa, zamícháme a přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, cukr a podle chuti ještě ocet. Podlijeme trochou vody a dusíme, dokud nejsou lišky téměř měkké.
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k liškám a povaříme alespoň 10 minut. Na závěr ještě případně dochutíme.
Lišky na smetaně podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.
Tip: Část smetany můžeme nahradit zakysanou smetanou, místo octa můžeme použít citrónovou šťávu.
Diskuse k článku
RE : Lišky na smetaně