Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí


Lívance bez kynutí – postup přípravy

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme je do sypké směsi. Přidáme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vmícháme do těsta na lívance a těsto necháme pár minut odpočinout.

Z těsta tvoříme lívance nebo použijeme lívanečník a klademe je do rozehřátého oleje, kde je opékáme z obou stran do zlatova.

Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha, hotové lívance potřeme džemem a šlehačku dáme na něj.

Tip: Místo džemu můžeme na lívance bez kynutí použít např. švestková povidla, nutelu nebo čerstvé ovoce (borůvky, maliny, jahody,…).



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.