Lívance bez kynutí
Lívance bez kynutí – postup přípravy
Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme je do sypké směsi. Přidáme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vmícháme do těsta na lívance a těsto necháme pár minut odpočinout.
Z těsta tvoříme lívance nebo použijeme lívanečník a klademe je do rozehřátého oleje, kde je opékáme z obou stran do zlatova.
Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha, hotové lívance potřeme džemem a šlehačku dáme na něj.
Tip: Místo džemu můžeme na lívance bez kynutí použít např. švestková povidla, nutelu nebo čerstvé ovoce (borůvky, maliny, jahody,…).
Diskuse k článku
RE : Lívance bez kynutí