Marinované žampióny

Marinované žampióny


Marinované žampióny – postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme, chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a spolu s petrželkou nebo koriandrem nakrájíme najemno. Do skleničky od jogurtu dáme všechny přísady na dressing, pořádně utáhneme víčko a skleničkou řádně protřeseme, ať se všechny přísady pěkně spojí.

Žampióny zbavíme nohy, klobouk jenom přetřeme ubrouskem, abychom ho očistili, a houby nakrájíme na plátky. Naskládáme je do mísy, pokapeme částí marinády a vrstvíme do spotřebování veškerých ingrediencí. Mísu s marinovanými žampióny přetáhneme potravinářskou folií a zatížíme (například lahví) a uložíme do lednice odpočinout na jeden až dva dny.

Marinované žampióny výborně chutnají s opečenou bílou bagetou nebo celozrnným pečivem. Můžeme je podávat jako předkrm, nebo jako drobné občerstvení.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.