Mexická rýže
Mexická rýže – postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a obojí nadrobno nasekáme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké krátké nudličky. Chilli papričky zbavíme jadérek a rovněž je nadrobno nasekáme. Ve velké pánvi zahřejeme při mírné teplotě olej, přidáme propranou rýži a za stálého míchání ji dvě až tři minuty dusíme, až se trochu zabarví. Přidáme cibuli a dusíme další dvě minuty. Občas rýži zamícháme.
Přidáme česnek, rajčata a trochu vývaru, vše dobře promícháme a mírně osolíme. Mrkev, chilli papričky a vývar přidáme k rýži a při vysoké teplotě směs přivedeme do varu. Snížíme teplotu a v polozakryté pánvi ji necháme osm minut vařit velmi mírným varem. Přidáme hrášek, zakryjeme a ještě několik minut necháme vařit, až je hrášek měkký, ale ještě mírně křupavý. Mexická rýže se může dochutit špetkou kari.
Diskuse k článku
RE : Mexická rýže