Míša řezy
Na těsto
5 vajec
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Na krém
250 g másla
500 g tvarohu
150 g moučkového cukru
Na polevu
80 g másla
2 lžíce mléka
100 g čokolády na vaření
Míša řezy – postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem do husté pěny a vmícháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a po částech přimícháváme ke žloutkům. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto na Míša řezy rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
250 g másla ušleháme se 150 g cukru a po částech zašleháváme tvaroh. Tímto krémem potřeme vychladlý korpus rovnoměrně po celé ploše a dáme vychladit do ledničky.
80 g másla necháme rozpustit ve vodní lázni, přidáme rozlámanou čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Po částech přidáme mléko a vymícháme dohladka. Hotovou polevou polijeme Míša řezy a necháme ztuhnout.
Tip: Do krému na Míša řezy můžeme přimíchat na dochucení 2 lžíce rumu.
Diskuse k článku
RE : Míša řezy