Míša řezy

Míša řezy

Na těsto

5 vajec
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa

Na krém

250 g másla
500 g tvarohu
150 g moučkového cukru


Na polevu

80 g másla
2 lžíce mléka
100 g čokolády na vaření

Míša řezy – postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem do husté pěny a vmícháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a po částech přimícháváme ke žloutkům. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto na Míša řezy rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut. Necháme vychladnout.

250 g másla ušleháme se 150 g cukru a po částech zašleháváme tvaroh. Tímto krémem potřeme vychladlý korpus rovnoměrně po celé ploše a dáme vychladit do ledničky.

80 g másla necháme rozpustit ve vodní lázni, přidáme rozlámanou čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Po částech přidáme mléko a vymícháme dohladka. Hotovou polevou polijeme Míša řezy a necháme ztuhnout.

Tip: Do krému na Míša řezy můžeme přimíchat na dochucení 2 lžíce rumu.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.