Pampeliškový sirup
100 ks pampeliškových květů
1000 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové
Pampeliškový sirup – postup přípravy
Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.
Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.
Diskuse k článku
RE : Pampeliškový sirup
máte úplnou pravdu - na 1 kg cukru připadá 1000 ml vody, nikoliv 100 ml. V receptu jsme údaj opravili.
Další recepty z pampelišek najdete tady: https://www.spektrumzdravi.cz/pampeliskovy-med-pampeliskovy-sirup-a-pampeliskove-vino.-tri-recepty-ktere-rozhodne-vyzkousejte
Pěkný den, Anička, SZ
je správně množství vody? 100 ml je jedno deci, ty pampelišky nejsou zalité, vody je v hrnic na dně, V deci vody asi nerozpustím 1 kg cukru, té vody bude ještě méně, protože něco nacucnou květy