Pečená rajčata

Pečená rajčata

 

 

Pečená rajčata – postup přípravy

Rajčata umyjeme ve vlažné vodě a osušíme papírovým ubrouskem. Rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme všechna semínka. Rajčata naskládáme do zapékací mísy a zalijeme olivovým olejem. Posypeme je cukrem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 210°C po dobu asi 30 minut. Poté pečená rajčata vyjmeme z trouby, posypeme je jednou lžičkou kořenícího přípravku podravka a čerstvou nasekanou bazalkou. Ke směsi přidáme tři stroužky prolisovaného česneku a dobře promícháme.

Vejce řádně rozšleháme, přidáme k nim smetanu, jednu lžičku podravky a zalijeme jimi pečená rajčata. Opět vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 220°C. Pečená rajčata těsně před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme sýr rozpustit.

Na talíři ozdobíme pečená rajčata nejlépe snítkou čerstvé bazalky.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.