Pečené brambory po indicku

Pečené brambory po indicku



Pečené brambory po indicku – postup přípravy

Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme na kousky asi 3 cm velké. Brambory smícháme s kurkumou, přidáme k nim bobkový list a dáme do rozpáleného oleje, kde je za stálého míchání opékáme na středním ohni asi 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a chilli a opékáme dalších 5 minut. Poté přisypeme garam masala, podle potřeby přidáme trochu oleje, zamícháme a necháme několik minut pod pokličkou na větším ohni. Po chvilkách s pánví třeseme, aby se brambory nepřichytily. Sundáme pokličku a ještě chvíli opékáme, dokud garam masala nevytvoří ma povrchu brambor křupavou kůrku.

Pečené brambory po indicku před podáváním ještě posypeme čerstvým mletým černým pepřem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.