Perník
Podle chuti:
rum
kandované ovoce
nasekané oříšky
hrozinky
Perník – postup přípravy
Vyrobit perník je velmi jednoduché a zvládne to bezpochyby i úplný začátečník. Na celou přípravu stačí jedna mísa, do které dáme mouku a smícháme ji se sodou. Poté přidáme prášek na pečení, cukr a postupně přidáváme i ostatní přísady: vejce, olej, mléko. Podle chuti pak můžeme přidat kandované ovoce, oříšky, hrozinky, skořici, rum, či cokoliv jiného. Smícháme to dohromady, buď ručně, nebo můžeme využít míchač na malé obrátky.
Těsto potom vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do srnčího hřbetu a necháme péct v troubě 20 - 30 minut na 180°C. Ještě teplý perník můžeme potřít marmeládou či nutelou, nebo navrch nastrouhat kokos. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.
Diskuse k článku
RE : Perník