Plněné bramboráky
Plněné bramboráky – postup přípravy
Nejprve si uděláme bramboráky. Nastrouháme očištěné brambory půl na hrubém a půl na jemném struhadle, přidáme vajíčka, hladkou mouku, oloupaný nastrouhaný, nebo prolisovaný česnek (6 stroužků), špetku chilli, sůl a hodně majoránky. Bramboráky osmahneme na oleji a dáme je stranou na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Poté si připravíme směs.
Cibule pokrájíme na půlkolečka, oloupeme žampióny a pokrájíme je na větší kousky. Cibuli dáme na pánev, kde jsme si rozpustili máslo, osmahneme a přidáme žampióny. Orestujeme, přidáme chilli, jemně pokrájený zbylý česnek, opepříme, opaprikujeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a majoránkou.
Bramboráky plníme směsí, poklademe plátky hermelínu a zasypeme trochou strouhaného sýra (například eidam, nebo niva).
Plněné bramboráky podáváme se zeleninovým salátem nebo oblohou.
Diskuse k článku
RE : Plněné bramboráky