Plněné chilli papričky

Plněné chilli papričky


Plněné chilli papričky – postup přípravy

Chilli papričky omyjeme a odstraníme z nich všechny semínka, jinak se pálivost rozleží. V míse vidličkou rozmačkáme sýr balkánského typu (feta, balkánský sýr, halloumi) a smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme dle chuti. Náplň trpělivě a úhledně nasoukáme do chilli papriček. Chilli papričky naskládáme do sklenice, kam je pořádně zamáčkneme.

Připravíme si nálev: Smícháme olivový olej s vinným octem. Zálivka by měla být olivová, balzamikový ocet je spíše na dochucení. Proto ho přidáváme velmi opatrně! Promícháme s plátkovým česnekem a dochutíme. Zalijeme sklenici s papričkami, kterou pak pevně uzavřeme. Důležité je, aby plněné chilli papričky byly zcela ponořené, jinak se zkazí. Plněné chilli papričky uložíme do lednice, první chilli papričku můžeme ochutnat již za 3 - 4 dny.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.