Plněné dalamánky
Plněné dalamánky – postup přípravy
Dalamánky koupíme v jakémkoli supermarketu. Na vrchní straně je seřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Střídku necháme usušit pro další použití v kuchyni (například k zahušťování omáček). Papriku omyjeme, vybereme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Cuketu a pórek také očistíme a všechno nakrájíme na drobné kousky a krátce zeleninu osmahneme na oleji v hlubší pánvi. Pak přidáme posekané bylinky a petrželovou nať a na závěr jen lehce ztužíme ve směsi vejce a trochu vše osolíme, případně opepříme. Zjemníme smetanou a vmícháme nastrouhaný sýr. Touto směsí naplníme připravené, vydlabané dalamánky. Vložíme je na plech pokrytý pečícím papírem do trouby rozehřáté na 160 stupňů a pečeme je asi dvacet minut.
Plněné dalamánky podáváme ještě teplé.
Diskuse k článku
RE : Plněné dalamánky