Polentové noky

Polentové noky




Polentové noky – postup přípravy

Polentu připravíme dle návodu na obalu, necháme ji vychladnout a před vychladnutím do ní zamícháme majoránku. Pomocí lžíce z ní vytvarujeme polentové noky. Zakysanou smetanu smícháme s bryndzou a prohřejeme na menší pánvičce, dokud se obě přísady nespojí, přidáme nasekanou pažitku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na pánvi na trošce olivového oleje, přidáme tofu nakrájené na kostičky a restujeme pár minut.

Tofu s cibulí dáme do mističky, přikryjeme ho talířkem, abychom ho uchovali v teple a na té samé pánvičce na kapce oleje opečeme polentové noky. Na talíř rozložíme opečené polentové noky, přidáme orestované tofu na cibuli a pokapeme omáčkou ze smetany a bryndzy.

Nakonec polenové noky ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.