Pórková polévka

Pórková polévka


Pórková polévka – postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené kvasnice a osmahneme do zlatova. Zalijeme vodou, do které poté přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut.

Do většího hrnce dáme rozehřát máslo, vsypeme hladkou mouku a mícháme, dokud tuk nepřestane pěnit (jen cca půl minuty). Zalijeme připravenou polévkou i s pórkem a vaříme dalších asi 20 minut. Hotová pórková polévka se může ozdobit čerstvou petrželkou.

Rohlík nakrájíme na kostičky, na troše oleje osmažíme. Pórková polévka se tímto dochutí těsně před podáváním, aby pečivo zůstalo křupavé a nerozmočilo se.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.