Rajská omáčka
Rajská omáčka – postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, který lehce zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Jíšku rozmícháme a přidáme sůl, cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a hřebíček. Povaříme cca 20 minut, poté do omáčky vmícháme rajský protlak, skořici a cukr. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Kdyby se nám zdála rajská omáčka moc hustá, můžeme ji zředit zeleninovým vývarem nebo vodou na požadovanou hustotu. Nakonec přecedíme.
Rajská omáčka se podává s těstovinami či houskovým knedlíkem, lze ji servírovat i se sójovým masem. Sójové maso povaříme v dostatečném množství osolené vody nebo v zeleninovém vývaru s bobkovým listem a novým kořením, necháme okapat a zalijeme rajskou omáčkou.
Diskuse k článku
RE : Rajská omáčka