Rychlá buchta

Rychlá buchta


Rychlá buchta – postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, olivový olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme. Utvoříme tak hladké těsto. Vezmeme si vyšší pekáč, vymažeme ho olejem a vysypeme moukou, aby se nám těsto nepřilepilo na strany pekáče. Vylijeme do něj připravené těsto. Pak si připravíme tvaroh smícháním s cukrem, případně rozinkami namočenými v rumu nebo nasekanými oříšky. Opatrně ho lžící rozetřeme na těsto. Buchtu posypeme nebo poklademe oblíbeným ovocem (rybíz, švestky, meruňky, jahody,...) Nakonec buchtu posypeme drobenkou, kterou uděláme ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru a 100 g hladké mouky. Rychlá buchta se peče do zlatova.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.