Salát z pečených paprik
Salát z pečených paprik – postup přípravy
Troubu zahřejeme na 180°C a vložíme do ní plech s celými paprikami. Papriky necháme nasucho péct asi 20 minut, dokud nezčernají. Poté je vložíme buď do igelitového sáčku, nebo do hrnce, který přiklopíme pokličkou a necháme pečené papriky zapařit asi na půl hodiny. Vychladlé papriky pak snadno oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme na kostičky nakrájený sýr Feta, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a česnek, opepříme, a pokud je třeba, tak dosolíme (sýr je sám o sobě hodně slaný). Nakonec přidáme olivový olej a vinný ocet a salát z pečených paprik necháme v ledničce odležet.
Salát z pečených paprik podáváme s čerstvým pečivem nebo jako přílohu, nejlépe k řeckým pokrmům.
Tip 1: Místo vinného octa můžeme použít ocet balsamico.
Tip 2: Na salát z pečených paprik můžeme použít více barev papriky, bude pak pestřejší, pečené červené papriky však chutnají nejlépe.
Diskuse k článku
RE : Salát z pečených paprik