Sladká i slaná pohanková kaše
Sladká pohanková kaše
250 g pohanky
4 jablka
1 lžíce másla
1 lžíce medu
bílý jogurt
1 citrón
1 lžíce skořicového cukru
Sladká pohanková kaše – postup přípravy
Pohanku spaříme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni uvaříme na kaši. Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme skořicový cukr, máslo, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka.
Polovinu jablek smícháme s pohankovou kaší a přimícháme lžíci medu. Druhou polovinou jablek kaši ozdobíme a ke každé porci přidáme ještě lžíci bílého jogurtu.
Slaná pohanková kaše
250 g pohanky
tvrdý sýr
3 stroužky česneku
2 cibule
sůl
pepř
olej
Slaná pohanková kaše – postup přípravy
Pohanku spaříme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni uvaříme na kaši. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném oleji osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova a ozdobíme jí pohankovou kaši.
Diskuse k článku
RE : Sladká i slaná pohanková kaše