Šlehačková bábovka

img



Šlehačková bábovka – postup přípravy

Šlehačková bábovka je jednou z nejjednodušších typů bábovek. Její těsto připravíme tak, že smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a všechno řádně promícháme. Do směsi přidáme smetanu a vejce a znova to promícháme. Vezmeme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme krupicí. Do formy poté nalijeme větší část těsta, přibližně tak 2/3. Do zbylé 1/3 přidáme práškové kakao, promícháme a nalijeme do formy k předešlému těstu. Aby se nám obě těsta promíchala, vezmeme si dřevěnou špejli a tou několikrát zakroužíme v těstu. Bábovku pečeme přibližně 40 minut na 180°.

Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.