Sójové maso se zeleninou
Sójové maso se zeleninou – postup přípravy
Sójové maso vysypeme do větší misky, rozdrobíme na něj kostku bujónu a zalijeme zhruba 500 ml horké vody. Necháme přibližně hodinu stát (ale můžeme i déle) - aby maso nabobtnalo. Zhruba ve stejnou dobu můžeme vyndat z mrazáku zeleninovou směs, aby trošku rozmrzla. Po uplynutí hodinky vodu vylijeme, z masa můžeme ještě trošku vody ručně "vyždímat", aby nebylo příliš nasáklé. Na dostatečně velikou pánev nalijeme olej a po jeho zahřátí přidáme sójové maso.
Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme lžičku soli a uvedeme k varu. Občas zamícháme se sójovým masem. Do vařící vody nasypeme těstoviny a necháme vařit po dobu uvedenou na jejich obale. Zhruba po deseti minutách, co jsme začali tepelně zpracovávat sójové maso, přidáme zeleninovou směs, sójovou omáčku, kari a další koření dle chuti. Občas promícháme. Zhruba za dalších 10 minut (mezitím už budeme mít uvařené těstoviny) přidáme strouhaný sýr.
Sójové maso se zeleninou a těstovinami promícháme, sundáme pánev z plotýnky a servírujeme.
Diskuse k článku
RE : Sójové maso se zeleninou