Šopský salát
Šopský salát – postup přípravy
Červené papriky zprudka opečeme ze všech stran na grilu do černa, nebo pokud pečeme papriky v troubě, předehřejeme ji na 250°C, papriky naskládáme na pečicí papír a průběžně otáčíme, až jsou černé ze všech stran. Opečené papriky dáme asi na 20 minut zapařit do igelitového sáčku nebo do uzavřené nádoby.
Omytá rajčata zbavená „bubáků“, očištěné zelené papriky a okurky nakrájíme na menší kousky, cibuli na jemné proužky. Z pečených paprik odstraníme slupku, zbavíme je jadýrek a nakrájíme je na kousky. Veškerou zeleninu smícháme, osolíme, přidáme směs koření, nadrobno nasekanou petrželku a pokapeme olivovým olejem a vinným octem.
Před samotným podáváním posypeme šopský salát nahrubo nastrouhaným nebo na kostičky nakrájeným balkánským sýrem.
Šopský salát podáváme jako lehký letní pokrm nebo jako přílohu.
Diskuse k článku
RE : Šopský salát