Špagety pomodoro
Špagety pomodoro – postup přípravy
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky nebo rozdrtíme. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno (skoro na kaši). Do rozpáleného oleje dáme česnek, necháme ho jen chvíli „zavonět“, pak přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Kdo nemá rád silnější chuť česneku, může jej jen hodit na chvíli do oleje a vytáhnout. Česnek tak olej ovoní a ochutí jen zlehka.
V mezičase uvaříme špagety v hodně osolené vodě al dente, scedíme, prohodíme s trochou olivového oleje, přidáme k rajčatům a promícháme.
Na závěr špagety pomodoro hustě posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístkem bazalky, podle chuti můžeme ještě pokapat olivovým olejem.
Tip 1 : Na špagety můžeme použít také loupaná rajčata z konzervy. Pokud použijeme větší čerstvá rajčata, je dobré je před zpracováním spařit horkou vodou a oloupat.
Diskuse k článku
RE : Špagety pomodoro