Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka – postup přípravy
Oba tvrdé sýry nastrouháme na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, lučinu, majonézu, nadrobno nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Dochutíme hořčicí, kečupem, solí a pepřem a pár kapkami worchestrové omáčky.
Sýrová pomazánka se může také dochutit prolisovaným česnekem, natírá se na čerstvé pečivo nebo na topinky, výborně chutná v kombinaci s vlašskými ořechy, olivami nebo kyselou okurkou.
Tip 1: Použijeme-li místo eidamu měkčí sýr (např. Nivu, hermelín apod.), nejdříve ho vidličkou rozmělníme. V případě těchto sýrů dáváme pozor na přesolení pomazánky, sýry jsou už tak dostatečně slané.
Tip: Pokud je sýrová pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka, pokud je naopak řídká, přidáme nastrouhaný sýr.
Diskuse k článku
RE : Sýrová pomazánka