Sýrová roláda

Sýrová roláda

Sýrová roláda – postup přípravy

Plátky sýra poskládáme na plechu na alobal tak, aby se okraje překrývaly, a dáme na chvíli do trouby, aby se kraje spojily. Necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo.

Smícháme lučinu, máslo, hořčici, med, sůl, pepř, nadrobno nasekanou pažitku, cibuli, vejce a okurky. Plát sýra potřeme náplní. Opatrně smotáme roládu, kterou necháme v lednici pořádně vychladit.

Sýrová roláda se krájí ostrým nožem, který jsme namočili v teplé vodě. Je výborná s čerstvým pečivem nebo jen tak podávaná jako chuťovka k vínu.

Tip 1: Nemáme-li plátkový sýr, dáme tvrdý sýr do sáčku, ve kterém ho necháme vařit asi 15 minut, následně ho vyválíme přes potravinovou fólii na tenký plát.

Tip 2: Sýrová roláda se může plnit různými sýrovými náplněmi, čím barevnější budou přidané ingredience, tím bude struktura po rozkrájení pestřejší. Přidat můžeme např. barevné papriky, obarvit pomazánku mletou paprikou nebo do ní nasekat olivy.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.