Sýrový salát s pomeranči

Sýrový salát s pomeranči


Sýrový salát s pomeranči – postup přípravy

Pomeranče oloupeme a společně s jablky zbavenými jadřince nakrájíme na menší kousky. Pokapeme trochou citrónové šťávy, aby jablka nezhnědla. K ovoci přidáme na kostičky nakrájený tvrdý sýr, na nudličky nakrájenou čekanku a vše lehce promícháme. V další misce rozmícháme bílý jogurt s citrónovou šťávou, medem, hořčicí a trochou najemno nastrouhané pomerančové kůry. Tuto zálivku na sýrový salát s pomeranči podáváme zvlášť a lijeme ji na salát až těsně před podáváním.

Sýrový salát s pomeranči můžeme ještě vylepšit přidáním opražených piniových oříšků nebo nadrobno nasekaných vlašských ořechů.

Sýrové saláty nejrůznějších úprav se těší velké oblibě v Holandsku, Belgii a Švýcarsku, na jejich přípravu se hodí například kvalitní eidam, gouda, holandská cihla nebo ementál. Sýry by měly do salátů být čerstvé a vláčné, tvrdší vyschlé sýry kazí jejich jemnou lehkou chuť.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.