Těstovinové mušle
Těstovinové mušle – postup přípravy
Mušle uvaříme v osolené vodě asi o 2/3 doby méně, než je uvedeno na obalu, budou se pak ještě dopékat v troubě. Scedíme je a necháme okapat. Do mixéru dáme strouhanku, mléko a asi 3 lžíce olivového oleje a vše promixujeme. Přidáme špenát a ricottu a vše rozmixujeme na konzistenci pasty. Špenátový krém přendáme do mísy a ručně do něj vmícháme muškátový oříšek, sůl a pepř. Poté si připravíme rajčatovou omáčku. Smícháme rajčata, česnek a asi 2 lžíce olivového oleje a většinu omáčky nalijeme do zapékací mísy.
Předvařené těstovinové mušle postupně plníme špenátovou pastou a klademe je na rajčatovou omáčku, zbytkem omáčky mušle přelijeme.
Těstovinové mušle pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi dvacet minut. Po upečení ihned klademe na talíř, kde je dozdobíme snítkou bazalky, nebo nadrobno nasekanou petrželkou.
Diskuse k článku
RE : Těstovinové mušle