Těstoviny se špenátem
Těstoviny se špenátem – postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dáme zatím bokem okapat. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a rozmrzlý špenát (lze použít i čerstvý špenát, ale ten musíme předem udusit, aby změknul). Povaříme a přilijeme smetanu na vaření. Ztlumíme plamen, mírně prohřejeme a dochutíme solí a mletým pepřem.
Okapané těstoviny vložíme do pánve se špenátovou omáčkou a důkladně promícháme. Na konec můžeme posypat petrželovou natí. Ihned podáváme.
Těstoviny se špenátem můžeme ozvláštnit sójovým masem, které připravíme podle návodu na obalu, vymačkáme z něj vodu, na cibulce osmažíme a přidáme k těstovinám.
Diskuse k článku
RE : Těstoviny se špenátem