Tiramisu
Tiramisu – postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidáme Mascarpone, důkladně promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh, aby nespadl. Vychladlou kávu smícháme s Amarettem a z jedné strany do ní namáčíme jen rychle piškoty, které skládáme do formy nebo skleniček. Piškoty se nesmí máčet celé a déle, aby se nerozmočily na kaši.
Vrstvu piškotů potřeme připraveným krémem, dále poklademe další piškoty ochucené zlehka kávou a takto pokračujeme do vyčerpání ingrediencí, poslední vrstva bude krém.
Hotové Tiramisu poprášíme přes sítko kakaem a necháme zatuhnout v lednici cca 5 minut.
Tip: Místo Mascarpone můžeme použít jako náhražku pomazánkové máslo, Tiramisu bude chutnat velmi podobně.
Diskuse k článku
RE : Tiramisu