Tzatziki

Tzatziki




Tzatziki – postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do sítka, přes které z ní vymačkáme co nejvíce vody. Tento postup opakujeme 3x, protože okurka pustí vodu postupně. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekaný kopr a jogurt. Nakonec dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, můžeme ještě dochutit po vychlazení v lednici.

Tzatziki podáváme dobře vychlazené s opečenou bagetou či topinkou, výborně také chutná s pečenými bramborami, smaženými hranolkami, nebo jako lehký dip ke grilované zelenině. Těsně před konzumací můžeme tzatziki pokapat olivovým olejem.

Tip: Místo řeckého jogurtu můžeme použít jakýkoliv hodně hustý bílý jogurt v kombinaci se zakysanou smetanou v poměru 1:1.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.