Uzený tempeh na smetaně
Uzený tempeh na smetaně – postup přípravy
Česnek (asi 4 stroužky) prolisujeme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, krátce povaříme a scedíme. Tím docílíme, že česnek nebude mít příliš palčivou chuť. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a česnek na něm zpěníme. Přidáme na kostky nakrájený uzený tempeh s trochou tymiánu a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Zalijeme smetanou, přidáme rozdrobený zeleninový bujón (jen asi ½ kostky) a mícháme do zhoustnutí. Na závěr pokapeme trochou citrónové šťávy.
Do menšího hrnce dáme ocet balsamico, cukr a vodu, necháme chvíli povařit a vychladnout. Rukolu natrháme do mísy, zakapeme olivovým olejem, přidáme připravenou octovou zálivku a promícháme. Rukolu lze nahradit jakýmkoliv čerstvým salátem.
Uzený tempeh na smetaně podáváme s těstovinami a se salátem z rukoly.
Diskuse k článku
RE : Uzený tempeh na smetaně