Uzený tempeh na smetaně

Uzený tempeh na smetaně


Uzený tempeh na smetaně – postup přípravy

Česnek (asi 4 stroužky) prolisujeme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, krátce povaříme a scedíme. Tím docílíme, že česnek nebude mít příliš palčivou chuť. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a česnek na něm zpěníme. Přidáme na kostky nakrájený uzený tempeh s trochou tymiánu a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Zalijeme smetanou, přidáme rozdrobený zeleninový bujón (jen asi ½ kostky) a mícháme do zhoustnutí. Na závěr pokapeme trochou citrónové šťávy.

Do menšího hrnce dáme ocet balsamico, cukr a vodu, necháme chvíli povařit a vychladnout. Rukolu natrháme do mísy, zakapeme olivovým olejem, přidáme připravenou octovou zálivku a promícháme. Rukolu lze nahradit jakýmkoliv čerstvým salátem.

Uzený tempeh na smetaně podáváme s těstovinami a se salátem z rukoly.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.