Zelné placky

Zelné placky


Zelné placky – postup přípravy

Kysané zelí slijeme, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a pokrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou a vejcem, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme trochu majoránky. Těsto na zelné placky důkladně promícháme. Na pánvi nebo v lívanečníku rozehřejeme olej, na kterém smažíme zelné placky z obou stran dozlatova a klademe na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.

Zelné placky jsou výborné jako hlavní jídlo, ale i příloha nebo chuťovka. Jsou dobré i za studena.

Tip: Chceme-li zelné placky připravit z čerstvého zelí, nejdříve jej povaříme v osolené vodě, pokrájíme na velmi tenké nudličky a poté postupujeme stejně jako u zelí kysaného.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.