Bulgur se zeleninou
Ingredience
- bulgur: 250 g
- menší rajčata: 2 ks
- okurek: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- Feta sýr: 100 g
- bazalka
- petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme (tento krok můžeme vynechat). Rajčata, okurek a cibulku nakrájíme na menší kousky, bazalku a petrželku nadrobno, sýr rozdrobíme. Smícháme vše dohromady, zakápneme trochou olivového oleje a citronové šťávy, podle chuti osolíme a opepříme.
Bulgur se zeleninou podáváme vychlazený nebo jej můžeme zapéct na 220 °C asi 10 - 15 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.