Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bulgur s kuřecím masem Hlavní jídla
18. 05. 2018

Bulgur s kuřecím masem

Ingredience
- +
  • kuřecí maso: 300 g
  • bulgur: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • žampiony: 4 ks
  • mrkev: 1 ks
  • rajčatové pyré: 2 PL
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • koriandr mletý

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Bulgur s kuřecím masem – recept

Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit.

Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na oleji zesklovatět. Kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky) nakrájíme na kousky, dáme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr a osmahneme na cibulce ze všech stran. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na malé kostičky, oloupeme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky (příp. na osminky, podle velikosti žampionů), obojí přidáme ke kuřecímu masu a necháme chvíli restovat. Přidáme rajčatové pyré, vše zalijeme menším množstvím vody a asi 10 minut povaříme. Pokud se nám během toho voda vyvařila, ještě přilijeme (směs by neměla plavat, ale ani se připalovat). Hotovou směs smícháme s bulgurem a podáváme.

Bulgur s kuřecím masem můžeme obměnit použitím různých druhů koření podle chuti (čerstvý koriandr, mletá paprika, česnek…). Zeleninu ideálně používáme sezónní (cuketa, lilek, paprika…), v zimě nebo pro zjednodušení mraženou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Sýr Halloumi s chřestem

Hlavní jídla: Sýr Halloumi s chřestem

Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody…

Vídeňský řízek

Hlavní jídla: Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji…

Jelení guláš

Hlavní jídla: Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze…