Brokolicová polévka s kokosovým mlékem
Nejprve očistíme všechnu zeleninu na vývar a pomalu uvaříme silný zeleninový vývar. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vývar by měl být lehce štiplavý po chilli papričce.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme růžičky propláchnuté brokolice, zalejeme…
Zeleninová polévka v parním hrnci
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového…
Brokolicová polévka
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a zalejeme litrem vody. Brokolici umyje a ořežeme ji na růžičky, mrkev a brambory pokrájíme na kostky, česnek nasekáme. Všechno přidáme do hrnce. Vaříme asi 15 minut. Poté polévku…
Těstovinový salát s brokolicí a pestem
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Brokolici a hrášek uvaříme na páře doměkka. Těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce a vmícháme do nich bazalkové pesto – množství zvolíme podle chuti. K hotovým těstovinám přidáme brokolici a hrášek,…
Brokolicová omáčka na těstoviny
Brokolici rozdělíme na růžičky a v páře uvaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme rovněž nadrobno nakrájený česnek a zalijeme smetanou, kterou necháme zredukovat do zhoustnutí. Přidáme nadrobno nakrájenou brokolici, kopr, osolíme a…
Kuskusový salát s brokolicí a rajčaty
Brokolici zbavíme tvrdých košťálů, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka asi 3 minuty. Poté ji ihned schladíme studenou vodou, aby si zachovala zelenou barvu. Rajčata nakrájíme na menší kousky, bazalku a petrželku nadrobno.
Kuskus připravíme podle návodu a necháme…
Quinoa s tofu a zeleninou
Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme ho asi na 1 hodinu do marinády z oleje, pomerančové šťávy a chilli.
Quinou propláchneme horkou vodou a v kastrolku zalijeme studenou vodou - na 1 hrnek quinoy použijeme 2 hrnky vody. Vodu lehce osolíme, přivedeme k varu, vaříme 15 minut a 5 minut necháme…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem