Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka v parním hrnci Polévky
09. 03. 2020

Zeleninová polévka v parním hrnci

Ingredience
- +
  • celer: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • květák - růžičky: 5 ks
  • brokolice - růžičky: 5 ks
  • voda: 600 ml
  • máslo: 2 PL
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninová polévka v parním hrnci - recept

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříme 15 minut. Poté odekryjeme víko a hodíme do vývaru umytou brokolici. Vaříme v odekrytém hrnci asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne. Neměla by být ale úplně rozvařená. Na závěr přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti přidáme sůl a pepř. 

Zeleninovou polévku v parním hrnci podáváme s nasekanou čerstvou petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

rajska-polevka-z-cerstych-rajcat.jpg Polévky

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

thajska-kureci-polevka.jpg Polévky

Thajská kuřecí polévka

Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přihodíme do něj stonek citronové trávy, nahrubo nasekaný čerstvý zázvor, chilli papričky. Vaříme asi 5 minut. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a kuřecí…

Doporučené recepty

Houbové ragú

Hlavní jídla: Houbové ragú

V pánvi rozehřejeme máslo na oleji a přidáme očištěné pokrájené houby spolu s nasekanou cibulkou a orestujeme.…

Zelné placky

Přílohy: Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…

Zelené smoothie se zázvorem

Nápoje: Zelené smoothie se zázvorem

Z celeru odstraníme vlákna, ananas, banán a zázvor oloupeme. Ingredience pokrájíme na menší kousky, zázvor…