Polévka z pečené řepy
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Zeleninu si očistíme a pokrájíme na kostky. Poté ji vložíme do pekáče, osolíme a polejeme olivovým olejem. Přidáme snítku čestvého tymiánu. Promícháme a pečeme asi 50 minut.
Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalejeme ji vývarem. Polévku přivedeme k varu a vaříme…
Pesto z červené řepy
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut a necháme vychladnout.
Vše včetně upečeného česneku vložíme do mixéru, přidáme oříšky,…
Polévka z červené řepy se smetanou
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, brambory na středně velké kostičky, šalotku a petrželku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci na oleji necháme zpěnit šalotku, přidáme řepu a orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut. Se solí opatrně, záleží na tom, jak…
Studená polévka z červené řepy
Oloupanou červenou řepu uvaříme doměkka asi 1,5 hodiny a necháme vychladnout. Vodu nevyléváme, ale necháme si ji na případné zředění polévky. Řepu nakrájíme na malé kousky, zalijeme kefírem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou okurku a kopr.
Studená polévka z červené řepy…
Pečená červená řepa s kozím sýrem a rukolou
Neoloupanou červenou řepu umyjeme a zabalíme do dvojité vrstvy alobalu tak, aby nemohla unikat pára. Pečeme na v troubě rozehřáté na 190 °C minimálně 1 hodinu doměkka. Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme vychladnout.
Pečenou řepu smícháme s kousky kozího sýra, rukolou a ořechy.…
Karbanátky z červené řepy
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme. Abychom se vyvarovali červených rukou, použijeme při práci s řepou igelitové rukavice. Řepu osolíme, promícháme a necháme v cedníku vykapat šťávu, kterou řepa pustí. Následně ji ještě vymačkáme rukama. Šalotku a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme…
Polévka z červené řepy
Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu a mrkev, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Polévku rozmixujeme a na závěr dochutíme…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem