Luštěninová pomazánka
Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a promixujeme tyčovým mixérem. Případně dochutíme.
Luštěninovou pomazánku necháme…
Fazolový hummus
Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Fazolový hummus podáváme s pečivem. Hodí se ale také k masu.
Fazolová polévka s uzeným masem
Večer předem si zamočíme fazole. Druhý den je slejeme, zalejeme čerstvou vodou a dáme vařit. Až brambory změknou, přidáme na kostky nakrájenou bramboru a kořenovou zeleninu. Vaříme.
Mezitím si uděláme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, na kterém opražíme cibulku a uzené maso. Přidáme hladkou mouku a…
Fazolová polévka z konzervy
Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme asi 10 minut na olivovém oleji. Poté přilejeme rajčata a zeleninový vývar. Polévku 5 minut povaříme. Přidáme nasekaný česnek a bílé fazole z konzervy, které předtím slijeme a…
Luštěninová polévka s kroupami
Fazole a hrách namočíme den předem do studené vody. Luštěniny můžeme různě obměňovat s ohledem na dobu vaření. Použít se dá čočka, sója, cizrna atd. Další den vodu vylijeme.
V hrnci na troše oleje necháme zpěnit nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme celé stroužky česneku, luštěniny, kmín a ihned…
Fazolový eintopf
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a osmahneme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců omyjeme a také nakrájíme na menší kousky. Obojí přidáme do hrnce, osolíme a opepříme,…
Bílá fazolová polévka
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme i nakrájený česnek a necháme ho asi 1 minutu rozvonět. Zalijeme horkým vývarem, přidáme fazole zbavené nálevu, lístky tymiánu, nadrobno nasekaný rozmarýn, lehce osolíme a opepříme. Vaříme…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem