Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Fazolový eintopf Hlavní jídla
25. 07. 2018

Fazolový eintopf

Ingredience
- +
  • bílé fazole – plechovka: 1 ks
  • červené fazole – plechovka: 1 ks
  • paprika čerstvá: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • anglická slanina: 100 g
  • brambory: 2 ks
  • rajský protlak: 1 PL
  • olej
  • česnek
  • oregano nebo majoránka
  • petrželka
  • zakysaná smetana: 2 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Fazolový eintopf – recept

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a osmahneme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců omyjeme a také nakrájíme na menší kousky. Obojí přidáme do hrnce, osolíme a opepříme, ochutíme oreganem nebo majoránkou, vmícháme protlak, podlijeme malým množstvím vody a podusíme. Fazole z plechovky necháme okapat a přidáme do hrnce. Vše spolu krátce povaříme, aby byly brambory měkké. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme a už jen krátce povaříme. Fazolový eintopf podáváme s chlebem, posypaný petrželkou a se lžičkou zakysané smetany.

Pro ostřejší verzi můžeme přidat chilli koření nebo pálivou papričku. U fazolí z plechovky si dáme pozor, aby byly jen ve slaném nálevu, bez přidaného cukru nebo jiných přísad. Fazole můžeme použít i sušené, v tom případě je předvaříme podle návodu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Citronové kuře

Hlavní jídla: Citronové kuře

Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor na tenké nudličky, nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. Na troše oleje…

Jarní minestrone

Polévky: Jarní minestrone

Cibuli, mrkev, brambory a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, brambory na malé kostičky, petržel a mrkev…