Fazolový eintopf
Ingredience
- bílé fazole – plechovka: 1 ks
- červené fazole – plechovka: 1 ks
- paprika čerstvá: 2 ks
- cibule: 1 ks
- anglická slanina: 100 g
- brambory: 2 ks
- rajský protlak: 1 PL
- olej
- česnek
- oregano nebo majoránka
- petrželka
- zakysaná smetana: 2 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a osmahneme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců omyjeme a také nakrájíme na menší kousky. Obojí přidáme do hrnce, osolíme a opepříme, ochutíme oreganem nebo majoránkou, vmícháme protlak, podlijeme malým množstvím vody a podusíme. Fazole z plechovky necháme okapat a přidáme do hrnce. Vše spolu krátce povaříme, aby byly brambory měkké. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme a už jen krátce povaříme. Fazolový eintopf podáváme s chlebem, posypaný petrželkou a se lžičkou zakysané smetany.
Pro ostřejší verzi můžeme přidat chilli koření nebo pálivou papričku. U fazolí z plechovky si dáme pozor, aby byly jen ve slaném nálevu, bez přidaného cukru nebo jiných přísad. Fazole můžeme použít i sušené, v tom případě je předvaříme podle návodu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.