Skladování kuřecího masa

11. 10. 2017
class="western">Správným skladováním předejdete rozmnožení bakterií Salmonely

Snažte se zakoupit maso co nejčerstvější, abyste předešli jeho zkažení a případným zdravotním komplikacím. V regálech v supermarketu se obvykle nejčerstvější maso ukládá nejvíce vzadu. Kuřecí maso je jako všechny druhy masa velmi citlivé na změnu teploty i světelných podmínek. Nákup nenecháváte dlouhé hodiny na nevhodném místě, například v kufru auta, a to ani v chladných měsících. Ihned po příchodu domů jej uložte do spodního šuplíku ledničky, předejdete tak případné kontaminaci ostatních uložených potravin. Z čerstvého masa může odkapávat šťáva, která by mohla znehodnotit zvláště čerstvou zeleninu a ovoce. Při ideální teplotě mezi 3 a 4 °C vydrží kuřecí maso v lednici přibližně 1 až 2 dny.

Přebytečné kuřecí maso důkladně zabalte, označte a zmrazte

I v mrazáku, ve kterém se teplota pohybuje okolo -18 °C, se mohou mísit jednotlivé chutě. Kuřecí maso by tedy mělo být neprodyšně uzavřené. Přístroj na vakuové balení představuje nejlepší variantu, ale několik vrstev potravinářské fólie také zajistí potřebnou izolaci masa. Čerstvé maso omyjte a osušte, než jej uskladníte do mrazáku. Každý kus by měl být označený datem, druhem a částí masa, protože po několika týdnech jen z těží rozeznáte plátek vepřového od kuřecího. Naporcované kuřecí kousky vydrží v mrazáku přibližně 4 až 6 měsíců, celé kuře v něm můžete ponechat i déle. Následné rozmrazování by mělo probíhat pomalu, aby se voda dokázala zpět vrátit do zmrzlých buněk a nedošlo ke zhoršení kvality masa. Zároveň celý proces nemá trvat příliš dlouho, protože se na maso začnou množit nežádoucí bakterie. Rozmrazování kuřecího masa v mikrovlnné troubě se nedoporučuje. 



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.

Šalvěj

Proti zánětům, pocení a křečím Šalvěj má silné protizánětlivé a dezinfekční účinky. Působí proti křečím, chvění a také zmírňuje projevy…

Kedlubna

Zdravější trávení a prevence zácpy Kedlubna zlepšuje trávení. Obsahuje totiž vysoký podíl vlákniny, čímž také účinně bojuje proti zácpám a podílí se…

Hrášek

Díky bílkovinám, sacharidům a vláknině pomáhá hrášek tělu dodat potřebné živiny. Zároveň mu poskytne i okamžitou energii. Pokud se cítíme unavení,…

Kachní maso

Bílkovinná bomba Kachní maso obsahuje velké množství bílkovin. Pouhých 150 gramů doplní denní doporučenou dávku bílkovin pro ženy, pro muže pak 180…

Jogurt

Pro silné kosti a zuby Díky vysokému obsahu vápníku přispívá k dobrému stavu kostí a zubů, zejména u dětí a starších lidí. 250 g jogurtu dokonce…

Zelený čaj

Elixír mládí, který posiluje imunitu a usnadňuje hubnutí Zelený čaj působí antibakteriálně a posiluje imunitní systém. Pokud chceme shodit nějaké to…

Kuskus

Napomáhá při hubnutí Pokud se snažíme zhubnout, sáhněme po kuskusu. Má velmi malé množství tuků a je tak výborný do redukčních diet. Obsahuje…

Granátové jablko

Pro zdravé trávení Granátové jablko má velmi dobrý vliv na naše zažívání. Obnovuje střevní mikroflóru. Může za to obsažená kyselina citrónová a…

Kedlubna

Zdravější trávení a prevence zácpy Kedlubna zlepšuje trávení. Obsahuje totiž vysoký podíl vlákniny, čímž také účinně bojuje proti zácpám a podílí se…