Výběr a skladování kuskusu
Kuskus je při zpracování zbavován své slupky. Což je škoda, právě slupka je plná nejrůznějších zdraví prospěšných látek. Abychom léčivých účinků kuskusu využili opravdu naplno, v obchodech raději sáhněme po kuskusu celozrnném. Lepší je také zvolit BIO kuskus, který je připravovaný ekologickým způsobem. Ten má také oproti běžnému kuskusu více prospěšných látek. Při nákupu si také dejme pozor, aby neobsahoval černá zrnka. Ta jsou hořká a mohla by zkazit chuť celého jídla. Nejlepší je také kupovat kuskus přírodní, tedy bez umělého dobarvování.
Skladování kuskusu
Kuskus skladujme především v suchu. Ideální je vzduchotěsná nádoba. Postarejme se, aby byl kuskus mimo přímé sluneční světlo. Nejlépe mu svědčí teplota do 25 °C. Při správném skladování nám vydrží opravdu dlouho.
Diskuse k článku
RE : Výběr a skladování kuskusu