Plněné papriky
Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou.
Do masa přimícháme dušenou rýži. Naplníme papriky, zakápneme je olivovým…
Špagety s omáčkou z pečených paprik
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik sloupneme černou slupku a vložíme je do mixéru. Přidáme rajčata, nakrájený česnek, vinný…
Quinoa se zeleninou a fetou
Quinou uvaříme podle návodu. Důkladně ji propláchneme v horké vodě a uvaříme v osolené vodě. Trvá to zhruba 15 minut.
Mezitím si nakrájíme na malé kousky všechnu zeleninu a sýr feta. Všechny ingredience promícháme v míse. Osolíme, opepříme. Olivový olej smícháme s vinným octem, vlijeme do salátu a…
Salát z černé čočky
Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného míchání jemně probublávat, dokud není čočka měkká. Trvá to asi 20 minut.
Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a červenou papriku. Zakápneme bílým…
Papriková omáčka k masu
V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové koření a bobkové listy, trochu soli a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Vyjmeme koření…
Plněné papriky v rajské omáčce
Polovinu cibule nakrájíme nadrobno a na oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, bobkový list, nové koření, hřebíček, trochu soli, pepře a cukru. Povaříme asi 10 minut.
Smícháme mleté maso, uvařenou rýži, druhou polovinu nadrobno nakrájené cibule, trochu soli, pepře a majoránky.
…
Párky v listovém těstě - hadi
Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla otevřená "pusa". Místo očí můžeme použít celý pepř nebo kmín. Proužky listového těsta…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem