Chřestový krém se smetanou
Ingredience
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- bílý chřest - svazek: 1 ks
- malý pórek - bílá část: 1 ks
- máslo: 20 g
- bílé víno: 50 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- zeleninový vývar: 150 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu nakrájíme na malé kostky. Pórek pokrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme pórek, přidáme chřest. Restujeme asi 5 minut. Zalejeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Přilejeme zeleninový vývar. Vaříme do změknutí. Vmícháme smetanu, rozmixujeme dohladka a propasírujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Chřestový krém se smetanou podáváme s chřestovými špičkami, které krátce povaříme ve vařící vodě a následně je prudce zchladíme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.