Tvarohový cheesecake
Ingredience
- Na korpus:
- máslové nebo karamelové sušenky: 300 g
- máslo: 120 g
- Na náplň:
- tučný tvaroh: 500 g
- moučkový cukr: 80 g
- vanilkový cukr: 1 - 2 PL
- vejce: 4 ks
- citrónová šťáva: 2 PL
- ovoce a máta na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvarohový cheesecake - recept
Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Sušenky rozmixujeme nebo dáme do mikrotenového sáčku a paličkou rozdrtíme. Smícháme sušenky s máslem a pomocí skleničky směs upěchujeme do dortové formy tak, aby byla pokryta i "stěna" formy. Necháme v lednici odpočinout.
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry a citrónovou šťávou a postupně do něj zašleháme všechna vejce. Náplň nalijeme na připravený korpus a dáme péct na 180 °C na asi 50 minut.
Tvarohový cheesecake necháme vychladnout a ozdobíme ho ovocem a mátou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.