![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Flank steak](/img/clanky/c127f1dff9a5f78c96af25d5ad8a6ccd/flank-steak.webp)
Flank steak
Ingredience
- vyzrálý flank steak: 400 g
- mořská sůl hrubozrnná
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Flank steak neboli steak z hovězího pupku chutná nejlépe, je-li maso dokonale vyzrálé. Steak lehce potřeme olejem a pánev nebo gril rozpálíme na vysokou teplotu. Na pánev už olej nedáváme. Flank steak položíme na rozpálenou plochu a opečeme z každé strany asi 3 minuty. Mezitím rozehřejeme troubu na 100 °C a flank steak dáme na 10 minut dopéct na medium.
Flank steak nakonec osolíme a opepříme z obou stran a podáváme například s hranolky nebo grilovanou zeleninou. Steak z hovězího pupku krájíme ostrým nožem napříč (kolmo na svalová vlákna).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.