Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vaječná omeleta Předkrmy a chuťovky
26. 09. 2017

Vaječná omeleta

Ingredience
- +
  • vejce: 3 ks
  • smetana: 50 ml
  • cibule: 1 ks
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • pažitka nebo jarní cibulka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Vaječná omeleta - recept

Cibuli nasekáme najemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou a vlijeme do rozpálené pánve k cibuli. Na mírném plameni necháme pozvolna opékat. Posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou, osolíme a opepříme.

Vaječná omeleta se skvěle hodí k čerstvému pečivu, nebo jen k zelenině jako zdravé a lehké jídlo.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajecna-omeleta-se-zampiony-a-spenatem.jpg Předkrmy a chuťovky

Vaječná omeleta se žampiony a špenátem

Vejce rozšleháme s polovinou sýra a trochou soli a pepře. Na rozhřátém oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm na plátky nakrájené žampiony tak dlouho, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme špenát a…

fotolia_78662257_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Špenátová omeleta

Špenát spaříme horkou vodou a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a zlehka opečeme na másle, přidáme špenát a podusíme. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do pánve. Dochutíme pepřem a solí…

Doporučené recepty

Bazalkové pesto

Ostatní: Bazalkové pesto

Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu.…

Bramborové rösti [resty]

Přílohy: Bramborové rösti [resty]

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí…

Sardinková pomazánka

Pomazánky: Sardinková pomazánka

Sardinky slijeme z oleje a rozmačkáme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme…

Krůtí stehna na zelenině

Hlavní jídla: Krůtí stehna na zelenině

Mrkev a petržel nakrájíme na kostky, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omytá a…