Lilkové cannelloni
Ingredience
- lilek: 2 ks
- konzervovaná loupaná rajčata: 200 g
- cibule: 1 ks
- ricotta: 180 g
- vejce: 1 ks
- mozzarella: 50 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- třtinový cukr: 1 KL
- sušené oregano
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilkové cannelloni - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na polovinu. Trvá to zhruba 10 minut. Přidáme drcený česnek, oregáno a směs roprostřeme na dno zapékací mísy.
Ricotuu smícháme s vejci, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme. Lilek umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lilkové plátky plníme ricottovou směsí a tvoříme rolky, které vložíme na rajčatovou směs do zapékací mísy. Rolky posypeme nastrouhanou mozzarellou. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Hotové lilkové cannelloni můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podáváme je teplé.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.