Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Marináda na grilovanou krkovičku Ostatní
12. 02. 2018

Marináda na grilovanou krkovičku

Ingredience
- +
  • Na 2 plátky krkovice:
  • olivový olej: 80 ml
  • tmavé pivo: 80 ml
  • sójová omáčka: 1 PL
  • ostrý kečup: 1 KL
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • sladká paprika: 0.25 KL
  • sušený česnek: 0.25 KL
  • rozmarýn: 0.25 KL
  • sůl: 0.5 KL
  • čerstvě mletý pepř: 0.25 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Marináda na grilovanou krkovičku - recept

Pomocí metličky rozmícháme v oleji kečup, hořčici a sójovou omáčku. Přimícháme všechny ingredience, pivo zamícháme do marinády na krkovičku naposledy. 

Krkovici na gril nenaklepáváme a plátky vložíme do uzavíratelných marinovacích sáčků do druhého dne. Během grilování maso potíráme marinádou. 

Marináda na grilovanou krkovičku bude mít také zajímavou chuť, přidáme-li do ní lžičku tekutého medu, který nám na grilu zkaramelizuje. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-krkovice-v-celku.jpg Ostatní

Pečená krkovice v celku

Maso osolíme, opepříme a potřeme důkladně směsí bylinkového pesta s medem. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme. Pekáč vymažeme sádlem a na dno nasypeme cibuli s česnekem. Vložíme do pekáče vepřovou krkovici a…

Doporučené recepty

Vídeňský bramborový salát

Přílohy: Vídeňský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří,…

Tuňákové placičky

Hlavní jídla: Tuňákové placičky

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s…

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…

Hovězí ragú

Hlavní jídla: Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli…