Masové kuličky z mletého masa
Ingredience
- mleté maso (směs hovězího a vepřového) {300} g
- mléko {50} ml
- malé vejce {1}
- malá cibule {1}
- strouhanka {30} g
- olivový olej {1} KL
- čerstvé bylinky (doporučujeme petržel, libeček, pažitku nebo kopr)
- sůl
- pepř
- kardamom {0,5} KL
- muškátový oříšek {0,5} KL
- brusinková omáčka
- bramborová kaše
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dozlatova. V míse smícháme cibuli a posekané čerstvé bylinky dle našeho výběru s mletým masem, strouhankou, vejcem a kořením. Vše důkladně promícháme. Pokud máme čas, necháme masovou směs odležet pár hodin v lednici. Směs rozdělíme na stejně velké porce a mokrýma rukama z nich tvarujeme malé kuličky. Masové kuličky z mletého masa můžeme smažit na pánvi s přepuštěným máslem nebo olejem, nebo je můžeme péct v troubě a to na 180 °C asi 12 minut.
Masové kuličky z mletého masa můžeme podávat na švédský způsob s brusinkovým džemem a bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.